11 mei 2006

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben een leuk hondje, geboren op 25 maart 2006, dat geheel tevreden met ouders, tante, broers en zusjes leefde bij een familie in Steenbergen. Die familie was dol op mij, zeker de kinders daar. En ik op hun. Maar die dag kwamen er twee vreemde snuiters die aan dit "gezapige" leventje abrupt een einde maakte. Ik werd gescheiden van mijn familie en, in wat later een "auto" bleek te heten, meegenomen naar een vreemd huis zonder familie, zonder kinderen, zonder alles eigenlijk. Een kaal en kil huis. Dat dat mij nu net moet overkomen...

12 mei 2006

Even dacht ik dat die mensen wel meevielen. Ik heb de nacht doorgebracht in een groot bed (dat ik helaas met hen moest delen) en dat sliep voortreffelijk. Echter, die goedheid was maar van korte duur... 's Ochtends werd ik in een klein halletje neergezet, nadat alles van de vloer, waarmee ik me eventueel had kunnen vermaken, was verwijderd en aan mijn lot overgelaten. Ze lieten me helemaal alleen in dat vreemde huis achter!!!

Later kwamen ze thuis en probeerden ze mij te paaien met een zachte mand en een knuffel, maar ze hadden ook een bench aangeschaft! Dat is wat minder. Zo'n ding kan op slot en ik kan er dan niet meer uit. Balen!

Tevens hebben die twee, het schijnt dat ze "Vrouwtje" en "Baasje" heten, mij definitief een naam gegeven: Nico. Nu vraag ik je! Zie ik er uit als een Nico? Maak er dan Nicole van, of Nicolientje, of... Alles beter dan Nico. Wel, daar gaan ze nog problemen mee krijgen. Let op mijn woorden...

13 mei 2006

Wat een stel mensen zeg! Sluiten me de hele nacht op in de bench! Ik kon huilen en gillen wat ik wilde, maar geen van beiden reageerden. Ik weet zeker dat ze wakker waren en mij gehoord moeten hebben, want met zo'n jammerlijk geluid slaapt niemand...
Vrouwtje (laat ik die namen maar aanhouden) legt zowel bij de voordeur als bij de achterdeur kranten neer. Dat is een moeilijke keus! Welke moet ik nu het eerst fijnsnipperen?
Ook krijg ik af en toe op mijn "kop(petje)" omdat ik dan wat afval moet lozen. Het lijkt wel dat die mensen willen dat ik dat buiten doet (maar die deuren zijn dicht) of op die kranten (maar dan vind ik het niet meer zo fris om ze te verscheuren)...

14 mei 2006

Okay, ik heb me erbij neergelegd. Ik zie mijn familie waarschijnlijk nooit meer terug en zal moeten wennen aan deze twee figuren. Laat ik dan maar mijn best doen om er wat van te maken.
Weer de nacht in die bench moeten doorbrengen (weer op slot) maar wederom geen reaktie op mijn gehuil en gepiep!

15 mei 2006

Ik doe mijn best het die mensen naar hun zin te maken. In ruil daarvoor lijken ze ook te proberen mij het leven aangenamer te maken... Ik doe de meeste boodschappen al op het kleine grasveldje en dat schijnen ze prettig te vinden. Ik heb alleen totaal niet in de gaten hoe ik zelf die deur kan (laten) openen. Ben dus afhankelijk van het feit dat of vrouwtje, of baasje eens er aan denken om mij mee te nemen naar buiten... Zoniet: jammer dan!

18 mei 2006

Weer wat nieuws! Begin ik net lekker in het gareel te komen (ik ren al zonder te struikelen over mijn eigen pootjes) moet ik ineens buiten met een soort touw om mijn nek. Ze noemen het een kattenriempje. Nu vraag ik je: ik ben toch geen kat?
Nou, ik zal ze hebben. Wanneer ik aan zo'n touw zit, doe ik de boodschap(jes) lekker binnenshuis!

23 mei 2006

Jawel, ik denk dat we elkaar het leven aardig zuur kunnen maken, maar ook het tegendeel is waar. Ik accepteer nu dat ik 's nachts die bench in moet. Ik vind het daar ook wel aangenaam. Als ik 's avonds moe ben en alvast wil gaan slapen (lieve hemel, wat is baasje een nachtbraker), kruip ik vrijwillig in de bench. Het mandje is ook wel lekker om te doezelen, maar voor een echte diepe slaap...

Ik heb al door dat het Baasje dol is op elektronica. Zit veel op een kamertje waarin wat "computers" staan. God weet dat ie daar aan vindt en ook loopt ie regelmatig met een foto- en/of filmcamera rond (welke ie steevast mij mij richt). Wanneer ik dan op onderzoek uitga, vind ie dat vaak wat minder leuk...

25 mei 2006

Baasje gilt het uit! Zij heeft haar eerste woordje gezegd!
Inderdaad, ik probeer al een tijdje als een echte hond te gaan blaffen en dat gepiep achterwege te laten. Dat blaffen lukt al aardig, zij het dat ik (uiteraard) nog niet de baard in de keel heb.
Vanmiddag zat ik bij Baasje op schoot en wilde eigenlijk de grond op, want ik had wel even zin om met de knuffel die ik gekregen heb te ravotten.
Normaal word ik dan wat onrustig, laat hij zijn benen zakken waardoor ik als een soort lift op de vloer word gezet. Hij heeft graag zijn voeten omhoog omdat ik dol ben op witte kousen. Die zijn bij mij niet veilig!
Echter, hij deed zijn benen niet naar beneden en van de stoel (of schoot zelfs) afspringen, is mij nog wat te hoog. En laat die kerel ook maar eens wat moeite doen... Dus ik mijn blaffen oefenen. Helaas heb ik nog wat moeite met de "w" uitspreken. Het wordt meestal een soort rollende "drrrr".
Baasje hartstikke blij! Zij zegt haar eerste woordje. Zij wil "drrrraf"! En spontaan tilde hij mij de vloer op.

26 mei 2006

Vandaag weer in de auto (ik ga dat machine nog leuk vinden) naar de dierenarts geweest. Kreeg weer een prikje zoals ik al eerder heb gehad. Daar draai ik mijn hand (pootje) niet meer voor om. Maar Baasje zat wel in de problemen. Bij het inschrijven werden de gegevens in de computer (ook daar al!) gezet en na de naam geregistreerd te hebben, werd ik bijna automatisch als reu geregistreerd! De "zuster" stond vreemd te kijken dat ik toch echt een dametje was....
Zegt mijn baasje: Als Nico een menneke was geweest, had hij "Ellis" geheten... Die man heeft ze echt niet allemaal op één rijtje....

Zoals gezegd, dat ene prikje viel best wel mee, maar Baasje wilde zijn hobby uitbreiden en mij ook een chip "kado" doen. Alsof ik een computer ben! Wel, dat deed mij toch echt verdomdes zeer. Ik wilde mij groot houden, maar kon het niet nalaten om het eventjes uit te gillen, zij het zachtjes (wat denk je: de wachtkamer zat vol en ik wilde me niet al te veel laten kennen).

Voor straf blijf ik hem de komende tijd nog ruw wakker maken en zeker een uur wakker houden door te likken, te bijten, te spelen, etc. voordat ie nog ff verder mag pitten (als ie dan de lust/tijd nog heeft).

31 mei 2006

Vandaag een beetje uitgelaten. Ik mag zaterdag naar school!
Zal wel, dacht ik nog, maar naar gelang de tijd verstreek werd ik toch wel een beetje nieuwsgierig waar ik dan uiteindelijk naar toe mocht...

Kijk, dan is zo'n chippie in je lijf weer makkelijk! Ik ben dus ff gaan googelen op het Internet.
Nou, daar wordt je ook niet vrolijk van. Het schijnt dat je op school allerlei "domme" dingetjes moet leren en ook nog "huiswerk" mee krijgt.

Wanneer moet ik dan spelen?

2 juni 2006

Dacht ik vandaag te genieten van een rustige laatste "vakantiedag" (morgen moet ik naar school), komt er ineens een "kalf" van een hond binnengesjokt. Dat was even schrikken, maar als snel waren Beau en ik de beste vriendinnen. Lieve hemel, wat hebben wij geravot. Als ik er aan terugdenk, word ik weer moe...

Van mij mag Beau vaker op visite komen!

3 juni 2006

Je moet niet alles geloven wat er op Internet staat!!!!
Die school valt best wel mee. Er is genoeg tijd om kennis te maken met de medeklasgenootjes. En die oefeningen zijn (bijna) allemaal ook te doen. Bijna, want ik weet nu hoe die "tunnel des doods" aan zijn/haar naam komt: Ik was als de dood!!!

Maar goed, na iedere al dan niet geslaagde oefening krijg ik een pieterpeuterig lekkernijtje toegestopt. Dat is wel weer een voordeel, hoewel... Moet ik misschien na de cursus op dieet?

Als huiswerk moet ik die oefeningen regelmatig herhalen met mijn vrouwtje en het baasje, maar ik heb goede hoop dat er ook nog tijd overblijft voor leukere dingen.

4 juni 2006

Nou nou. Het is me het weekje wel. Dacht ik vandaag kennis te maken met "opa", wilde men eerst nog langs "tante José". Blijken in dat huis toch 6 katten in het wild rond te lopen! Niet eentje was kleiner (of zelfs maar evengroot) als ik, dus je begrijpt dat ik me eventjes rustig hebt gehouden... Dan was Beau toch een leukere verreassing...

Ik weet niet of die zes katten een "hint" waren, maar ik kreeg vandaag ook een eigen poezie album... En dat in 2006! Nu vraag ik je...

Morgen komt er ook weer "kraamvisite". Ben benieuwd wat dat allemaal weer teweeg brengt...

10 juni 2006

Op wat een rare school ben ik beland. Nog nooit van een "trpenrooster" gehoord; hoewel... Vallen de mussen dood van het dak (oppassen) krijgen we volgende week vrij! Die logica ontgaat mij!
Wel, ik ben geen uitblinker, maar ben dan wel de kleinste en de jongste (slap excuus?). Er zijn er die het beter doen, maar er zijn er ook die het minder doen. Maar de cursus is nog niet afgelopen en ik heb de eerste les overgeslagen. Echt, het wordt nog wel eens wat met me...

15 juni 2006

Vandaag, of liever gezegd afgelopen week, ben ik eens experimenteel gaan leven. Ik ben niet meer zo gehoorzaam en lief als anders. Eens kijken tot hoever ik kan gaan. Het huis is een waar object geworden voor de serie "Hoe schoon is jouw huis". Overal snippers en andere rotzooi welke ik uit de verschillende "witte bussen" in huis kan halen.
Tassen, schoenen en alle het ander spul waar ik maar bij kan is niet meer veilig voor mij. Dat geldt speciaal voor neuzen wanneer ik bij iemand op schoot zit. Flinke uithalen naar die dingen en de reaktie afwachten. Da's pas gokken!

17 juni 2006

Heeft het vrouwtje het zich aangetrokken dat ik klaagde om met een kattenriempje te moeten lopen? Vanmiddag kwam zij thuis met een spiksplinternieuwe jas voor mij. Op de groei gekocht, dan kan ie er nog jaren mee doen... Mooi niet! Het lijkt sprekend op de bol wol, of liever gezegd, iets wat ooit een bol is geweest. Zefde kleur en lekker zacht. Ravotten dus, ook met die nieuwe jas.

21 juni 2006

Ik heb gevraagd of ik ook nieuwe schhoentje kon krijgen! Ik vind het maar niks dat natte gras. Vies hoor!
Maar ik krijg er geen. Is maar tijdelijk, zegt het Baasje. Je gaat er toch naast lopen! En misschien heeft ie wel een beetje gelijk, die ouwe. Vandaag kreeg ik een berichtje in mijn poezie-album (jammer dat ik die niet kan versnipperen) helemaal uit Spanje! Mensen, ik ben aan het doorbreken! Ik wordt wereld beroemd! Wrrroeffff!!!! ("jippie" vert. redaktie)

23 juni 2006

Wauw, Amanda is mij ook nog niet vergeten. Wat lief van d'r. Hoewel ik het hier uitstekend naar mijn zin heb, denk ik wel eens met een beetje weemoed terug naar mijn eerste weekjes met mijn vader, moeder, broertjes en zusjes. En de mensen die daar rondliepen... Ook dat was een heerlijke tijd...

25 juni 2006

VAKANTIE! De school is gesloten. Af en toe een avondlesje volgen (lekker laat slapen) en de rest is een beetje rondlummelen en ontdeugend worden!

26 juni 2006

Het is me vandaag gelukt om, zij het met een flinke aanloop, op de bank te springen. Zit ik daar dan eindelijk een beetje trots te wezen, zeuren ze dat ik niet op de bank mag! Geen greintje respect voor mijn kunstje, met de nodige risico's vandien....

29 juni 2006

Mijn Baasje eens streng toegesproken! Ik krijg klachten dat er niet genoeg recente foto's van mij op mijn site worden getoond. Daar moet ie wat aan doen, anders dan "geen tijd" roepen.
Hij heeft beterschap beloofd! Komend weekend?

2 juli 2006

Mensenkinderen: Ik ben kapot!!!
Vandaag was dan de "lang beloofde dag" dat ik mocht kennismaken met de dierentuin. Wat een leut! Heel wat nieuwe dieren gezien, geroken en gehoord. Maar vlak vooral al die mensen niet uit... Ook dat is heel cvermakelijk om te zien. Wat minder om te ruiken, maar dat zal wel aan de warmte liggen...
Op de terugweg had ik geen zin om op schoot te zitten, dus ik heb me nu alvast de achterbank van de auto toegeëigend. Ik ben toch al een grote meid?

13 juli 2006

Dat iets van naam kan veranderen doordat er iets afbreekt...
Een van mijn eerste knuffels werd altijd "leeuwtje" genoemd. Ik gebruikte "leeuwtje" in eerste instantie als hoofdkussen in mijn bench, maar later kreeg ik door dat je ook heerlijk mee kunt ravotten. Zo neem ik leeuwtje graag in mijn bek(kie) en dan lekker met mijn koppetje schudden, alsof ik mijn "prooi wil afmaken"...
Welnu, de knuffels van vandaag zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Zo liet vandaag het linkeroor spontaan los. Heb ik twee speeltjes...
Baasje noemt "leeuwtje" vanaf vandaag ineens "Vincent". Zou dat echt met het oor te maken hebben?

16 juli 2006

Mijn baasje en vrouwtje zijn helemaal gek! Sorry hoor, maar ze zijn volgens mij bevangen van een zonnesteek!
35 Graden in de schaduw en wat doen zij? Zij kopen een winterjas voor me! Had ik zo'n luchtig, dun textieljasje, nu een bredere en dikkere lederen jas, compleet met sjaaltje.
Pffff....

21 juli 2006

Ik groei gestadig door en kan nu al zelf op dingen springen. Ook op de bank en de stoelen, maar vreemd genoeg mag dat niet... Dom hoor!
Maar, als ze even niet kijken, neem ik het er wel van...

26 juli 2006

Vandaag met een andere pup gespeeld (en gezwommen). Was wel nodig met die temperaturen! Okay, ik groei gestaag, maar die heeft het helemaal in zijn bol. Sjefke (de andere pup) is slechts drie weekjes ouder, maar weegt al over de dertig kilo...
Baasje gevraagd of Sjefke ook op de site mag en hij heeft beloofd binnenkort een foto te maken... Als dat maar weer geen weken gaat duren, hem kennende...

1 augustus 2006

De groei is er bij mij een beetje uit. Tijdelijk maar hoor, want ik eet niet zo graag meer... Tandjes wisselen brengt het nodige ongerief met zich mee...

3 augustus 2006

Regen (en andere nattigheid) begin ik steeds minder erg te vinden, maar niet iedereen...
Vandaag was ik als enige cursist van mijn klasje aanwezig op de extra les. Het regende! Nou en? Okay, sommige pups waren met vakantie (hoop ik voor hun, want een asiel is nixies leuk, dunkt me), maar andere zaten droog van een extra vrije dag te genieten...
Gelukkig mocht Sjefke, die een uurtje eerder les krijgt, nog even opblijven en mij gezelschap houden...