Dagboek van een herdershond (serie 2) (1979)
Informatie:
Bezetting:
Jo De Meyere - Kapelaan Erik Odekerke
Kees Brusse - Zijn engelenbewaarder
Stefan - Zijn herdershond
Ko van Dijk - Boer Nicolaas Bonte
Jan Teulings - Severinus van de Schoor
Ben Aerden - Baron de Ghistelles
Joop Doderer - Notaris Persoon
Hella Faassen - Vrouw Briels
Rudi Falkenhagen - Kapelaan Paulus Lumens
Mart Gevers - Huishoudster Cathrein
Paul van Gorcum - Administrateur Palmen
Manfred de Graaf - Johannes de Hertog
Bruni Heinke - Miete van der Schoor
Guus Hermus - Dokter Aalberse
Hans Hoekman - Louis Bonte
John Hundling - Schoolhoofd Bongaerts
Film details:
Algemene details
Genre Drama
Regisseur Willy van Hemert
Producer Julie van Hemert
Auteur Willy van Hemert
Taal Nederlands
Duur 7 hr 10 mins
Land Nederland
Kleur Ja
Technische details
Medium DVD
Region Regio 2
Scherm ratio 1.33 (4:3)
Audio Tracks Dolby Digital 5.1
Aantal disks 4
Release Datum 2004
Plot

Serie 2 van Dafboek van een Herderhond vervolgt de belevenissen van Kapelaan Odekerke (Jo De Meyere) in Limburg. Dagboek van een herdershond is een van de succesvolste Nederlandse TV series ooit. Zp'n 6.5 miljoen mensen bleven er voor thuis. De reden van dit succes? Waarschijnlijk een heel herkenbaar stuk verleden van een specifieke streek in Nederland: het Limburg aan het begin van de vorige eeuw.

In 1914 fietste de jonge Kapelaan Erik Odekerke zijn eerste parochieplaats Geleen binnen. Het kleine landbouwdorp wordt beheerst door een kleine groep notabelen, de onderwijzer, een herenboer en meneer pastoor. De jonge kapelaan is erg onhandig en naïef en jaagt ondanks zijn goede bedoelingen veel mensen tegen zich in het harnas. Niet in de laatste plaats de conversatieve pastoor, die zichzelf als de herder van de kudde beschouwt. Wat hem betreft is de kapelaan slechts zijn herderhond. Gelukkig staat Erik er niet helemaal alleen voor. Hij laat zich leiden door een bijzondere engelbewaarder, waar hij overigens vaak ruzie mee heeft. En dan leidt weer tot komische situaties.

Regisseur Willy van Hemert heeft het oorspronkelijke werk "Kroniek eener parochie" van priester-dichter Jacques Schreurs ruim geïnterpreteerd. Met veel humor laat hij het "Rijke Roomse Leven" zien in een Limburg waat de afrarische samenleving door de mijnbouw langzaam verandert in een industriële maatschappij. En dat maakt "Dagboek van een Herderhond" tot een intigrerend verhaal vol fantasie met een authentieke historische achtergrond.

Uitleen gegevens
Dit item is beschikbaar.

Back to list