A Fish Called Wanda (1988)
Informatie:
Bezetting:
John Cleese - Archie Leach
Jamie Lee Curtis - Wanda Gershwitz
Kevin Kline - Otto
Michael Palin - Ken Pile
Maria Aitken - Wendy
Tom Georgeson - Georges Thomason
Patricia Hayes - Mrs. Coady
Geoffrey Palmer - Judge
Cynthia Cleese - Portia (as Cynthia Caylor)
Mark Elwes - Customer in Jeweler's Shop
Neville Phillips - Manager of Jeweler's Shop
Peter Jonfield - Inspector Marvin
Ken Campbell - Bartlett
Al Ashton - Warder
Roger Hume - Locksmith
Film details:
Algemene details
Genre Komedie; Misdaad
Regisseur Charles Crichton; John Cleese
Producer Michael Shamberg
Auteur John Cleese; Charles Crichton
Taal Engels
Kijkwijzer R
Duur 1 hr 48 mins
Land USA
Kleur Ja
Technische details
Medium DVD
Region Regio 2
Scherm ratio 1.85 (16:9) Letterboxed
Audio Tracks French
German
Italian)
Mono - English
Ondertiteling Deens; Duits; Engels; Fins; Frans; Nederlands; Noors; Portugees; Spaans; Zweeds
Aantal disks 1
Release Datum 2003
Plot

Sexy Wanda (Jamie Lee Curtis) probeert via advocaat Archie (John Cleese) achter de bergplaats te komen van een partij juwelen buitgemaakt bij een overval.

Wanda, George en Kkkkkken hebben het plan een bank te overvallen, maar er moet nog iemand bij die voor niets terugdeinst. Wanda introduceert Otto als haar broer die wel wil helpen. Uiteraard tegen een percentage. Otto is een echte lomperik, die Wanda ongetwijfeld in een louche tent heeft opgedoken. Hij is Amerikaan die sowieso een pesthekel heeft aan Engelsen en dat laat hij goed merken! Enfin de overval gaat volgens plan en de buit wordt verstopt.

Vervolgens bellen Otto en Wanda de politie en geven George aan als de dader van de overval. Heel mooi, want ze geven al zijn gegevens op alsof ze het oplezen uit het telefoonboek. George wordt gearresteerd en komt achter de tralies. Hij krijgt een advocaat toegewezen, de stijve, gefrustreerde Archie. Als duidelijk wordt dat George de buit goed heeft verstopt, probeert Wanda via Archie achter de vindplaats van de juwelen te komen. Ze papt het aan met de advocaat en probeert hem te verleiden en dat lukt haar nog ook!

Geweldige film met een hele sterke Jamie Lee Curtis als de 'femme fatale', die opgewonden wordt als er Italiaans of Russisch wordt gesproken. ("Prima Donna, Mozzarella, Donde e la Vaticano?") Dit soort termen! Ook John Cleese heeft een sterk karakter als de stijve Brit die ontwaakt en zijn verborgen passie tevoorschijn tovert. Prachtige rol van Michael Palin als de stotterende Ken, die voortdurend in de zeik wordt genomen door Otto. En dan Otto zelf natuurlijk, gespeeld door Kevin Kline; een ontzettende jaloerse EIKEL, die overigens voor deze rol een Oscar heeft ontvangen! Dat Wanda aanscharrelt met iedereen voor de centjes, wordt duidelijk, want ze heeft iets met George, iets met Otto en later ook met Archie. Otto vindt het allemaal maar niets en volgt zijn geliefde overal. En dan ├ęcht overal, wat weer leidt tot geweldige confrontaties en situaties...

Ik kan zo wel even doorgaan en ik heb hem pas een keer of 5 gezien of zo. Humor met de hoofdletter H; een ├ęchte aanrader!

Aanvullende informatie
(Extra) Features
Basic extra's:
  • Scene Selection
  • Theatrical Trailers
Externe informatie:
Uitleen gegevens
Dit item is beschikbaar.

Back to list