Ik ook van jou (2001)
Informatie:
Bezetting:
Antonie Kamerling - Eric
Angela Schijf - Reza
Beau van Erven Dorens - Fräser
Florence Kasumba - Silke
FHugas, Fred - Liesbeth's vader
Film details:
Algemene details
Genre Drama; Romantiek
Regisseur Ruud van Hemert
Producer Frank Bak
Auteur Willeke Frima; Ronald Giphart
Taal Nederlands
Duur 1 hr 39 mins
Land Nederland
Kleur Ja
Technische details
Medium DVD
Region Regio 2
Aantal disks 1
Release Datum 30-01-2002
Plot

Een verfilming van een boek is altijd een hachelijke opgave voor menig regisseur. Iedereen gebruikt immers na afloop van de film de beroemde woorden: "Ik vond het boek beter". Ook "Ik ook van jou" ontkomt hier niet aan.

Ronald Giphart verklaarde tijdens een interview in Groningen dat hij "licht teleurgesteld was dat de verhaallijn zodanig aangepast was waardoor het nu een leuke jongeren film was geworden".

Toch zijn er positieve punten. De film begint prettig, je zit meteen in het verhaal, en het blijft prima kijken naar deze "jongeren film". De acteurs hebben zichtbaar lol gehad in het maken van de film. Angela Schijf als Reza was op voorhand een keuze die bij velen enige afkeuring opriep gezien haar 'Goede tijden' verleden. Maar zij zet toch een goede rol neer, en geeft aan meer te aan te kunnen dan een slechte komedie als "babes". Beau zal echter niet meer van zijn Big Brother imago afkomen en wat voor carrière hij ook ambieert, ik hoop van ganser harte dat het geen acteercarrière is.

Tot slot, vergeet het boek als je deze film bekijkt, en dan heb je gewoon een leuke Nederlandse speelfilm zoals er helaas te weinig worden gemaakt.

Aanvullende informatie
(Extra) Features
Geen (extra) toevoegingen bekend of opgegeven.
Externe informatie:
Uitleen gegevens
Dit item is beschikbaar.

Back to list